Description
Kuru Kayısı İslim
Kuru kayısı tüketmek sağlıklıdır
Kuru kayısılar kalsiyum, potasyum, demir, fosfor mineralleri ve A, C ve E vitaminleri bakımından zengindir. Kuru kayısı vücut direncini ve kemik gücünü de artırmaktadır.
Kayısı, glisemik indekse (GI) de uygundur. Glisemik indeks değeri 30 – yani oldukça düşüktür. Kan şekeri kontrolüne yardımcı olurlar ve şeker hastalığı olan kişiler için tüketilmesi önerilmektedir.
Kuru kayısı kalsiyum, demir, potasyum, ve A, C, E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Bunları rutininize eklemek kan pıhtılaşma bozukluklarını, kalp, göz ve cilt hastalıklarını ve anemiyi hastalıklarını yönetmenize yardımcı olabilir.
Kurutulmuş meyvelerin enerji değeri de oldukça yoğundur. 250 gram (yaklaşık 10 adet) kuru kayısı size 250 kcal enerji sağlarken bunları pirinç, badem ve ceviz gibi karışımlarla artırmak da mümkündür.
Aşırı derecede kan kaybı, demir eksikliği veya demir emiliminin az olması anemiye neden olabilir. Hamile veya adet gören kadınlar anemi riski altındadır. Demir açısından zengin yiyecekler tüketmek anemiyi tersine çevirmenin en iyi yoludur. Kuru kayısılar çok iyi demir kaynaklarıdır. Ayrıca içerdikleri C vitamini demir emiliminin artmasına yardımcı olur.