Açıklama
Orcik şekeri 1. Kg
Sadece Elazığ’a has olan orcik şekeri, bilinen toz şekerin suda kaynatılarak belli bir kaynama derecesinde özel bir şekilde yapılan işlemler sonunda, katılaşma aşamasına gelen şekerin içerisine ceviz içinin konulması suretiyle elde edilir.
Orcik şekerinin yapımı, ustalık gerektiriyor. Kazanlarda 140-150 dereceye kadar kaynatılan şeker şerbeti, mermer tezgah üzerinde mümkün olduğu kadar ısısını kaybetmeden ustalar tarafından hamur kıvamına gelinceye kadar yoğruluyor. Sonra karışım, kancaya takılıp çekilerek uzatılıyor.
Daha sonra mermer tezgâh üzerine serilen hamurun içine ceviz konuluyor. Karışım kuruduktan sonra, belirli uzunluklarda kırılarak orcik şekeri elde ediliyor.